Vad är en bot?

Boten Anna är en gammal låt vi alla tröttnat på för länge sedan. Men bots i sig är desto modernare. Bots är smarta program som bäddar in sig själva i andra smarta program som gör dem ännu smartare. Bots är med andra ord tillägg till program som appar eller tjänster, som automatiserar händelser så att du slipper.

Flera större företag jobbar nu med att öppna sina existerande appar eller tjänster för att kunna addera bots. Förutom Facebook har Microsoft introducerat bots till Skype, och även Kik, LINE, Telegram och Slack har skapat egna bots till sina appar. Google presenterade nyligen chattappen Allo med en inbyggd virtuell assistent och många företag
har börjat utveckla botar för Facebook Messenger. Burger King har en bot som låter dig beställa mat direkt i en chatt för att hämta upp i närmaste butik och Wall Street Journal meddelar via en chatt aktuella nyheter och händelser från företag du sagt att du är intresserad av.

Det finns två typer av chattbotar – sådana som agerar efter förutbestämda regler som de är programmerade efter och sådana som styrs av artificiell intelligens och lär sig själv genom konversationer med människor.

Läs mer i vår guide Framtidens kundservice: chatbots, klicka här

Topics: Workz, mät er service, öka försäljningen, bättre kundupplevelse, Bemanning, chat, customer experience